Červený Dvůr – Tradice a kvalita v léčbě závislosti

Železný adiktolog a Červený Dvůr

V sobotu 24. srpna 2013 se devítičlenná léčebenská výprava zúčastnila i druhého ročníku triatlonového závodu Železný adiktolog. Mezi všemi našimi statečnými reprezentanty se blýskl třetím místem terapeut Alexandr Debnar. 

01


V sobotu 24. srpna 2013 pořádalo v Českých Budějovicích občanské sdružení Prevent již 2. ročník akce ŽELEZNÝ ADIKTOLOG, což je celostátní sportovně společenská událost, která si klade za cíl rozšířit povědomí o adiktologických službách i závislostech. Vznikla zejména proto, aby byl tento důležitý a rozvíjející se obor příjemnou formou přiblížen lidem. Přestože se o závislostech často mluví a tisíce závislých vyhledá každoročně pomoc odborníků, téměř nikdo neví, že věda o závislostech je adiktologie a odborník na závislosti adiktolog. Hlavním bodem programu je triatlonový závod, na který se mohou přihlásit jak pracovníci adiktologických služeb, tak také bývalí klienti, kteří se rozhodli změnit svůj život.

Stejně jako v loňském roce byl o tuto akci mezi pacienty v PL Červený Dvůr velký zájem a na Železného adiktologa vyjela celkem početná výprava. Samotného závodu se zúčastnilo 7 současných a jedna bývalá pacientka, jeden člen personálu a nechyběla ani podpora ze strany dvou stážistek a dalších pacientů, kteří přijeli fandit.

Vedoucím výpravy byl Alexandr Debnar, pracovní terapeut naší léčebny, který se umístil na 3. místě v kategorii adiktolog a v týmech výpravě uniklo jen o kousek třetí místo, takže se naši závodníci museli spokojit s ,,bramborovou medailí“. Vzhledem k tomu, že byla akce podtržena krásným počasím, poklidnou atmosférou a celkově výbornou organizací, všichni účastníci byli plní dojmů a chystají se v příštím roce vylepšit si své osobní výsledky závodu.

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Jedno zamyšlení nad “Železný adiktolog a Červený Dvůr”