Červený Dvůr – Tradice a kvalita v léčbě závislosti

30. sjezd úspěšných pacientů léčebny

Vážení přátelé,

po třech letech pořádáme letos (2019) další setkání úspěšných pacientů naší léčebny, tentokrát s pořadovým číslem 30.

Velmi se už těšíme na setkání s úspěšně abstinujícími bývalými pacienty, ale rádi zde uvidíme také blízké bývalých pacientů a samozřejmě rodiny a blízké pacientů současných.

Smysl sjezdů:

Pro všechny, kteří naše sjezdy ještě neznají nebo za tři roky pozapomněli, zmíníme, proč vlastně sjezdy abstinujících pacientů pořádáme. Důvodů je několik. Jednak rádi vidíme bývalé úspěšné pacienty a jsme rádi, že se jim daří! Chceme je také alespoň symbolicky ocenit a chceme vytvořit prostor pro setkání – pro popovídání si o tom, jak se daří. Chceme takový prostor vytvořit i našim současným pacientům a jejich blízkým, chceme s pomocí bývalých pacientů těm současným dát věrohodnou ukázku, že cesta ze závislosti je možná. Samozřejmě také chceme všem našim příznivcům ukázat ty hlavní novinky v léčebně od posledního sjezdu.

Sjezd roku 2019  bude v tradičním termínu, v první zářijový pátek, tedy 6. září. Budeme společně doufat v teplé, ještě pozdně letní počasí bez deště.

Plánovaný program 6. 9.:

od 9.00 – prezence hostů
10.30 – setkání v komunitách
12.00 – oběd
14.30 – předávání diplomů
17.00 – večeře
18.30 – program pacientů
21.00 – večer v parku (ohňostroj, hudba)

Pokud to lze, zkuste si svůj program zařídit tak, abyste tu s námi mohli být celý den, určitě by byla škoda nevidět ohňostroj 🙂

Předávání diplomů

Jedním z nejvýznamnějších momentů sjezdu je předání diplomů za roky abstinence. Již tradičně předáváme dva druhy diplomů – zlatý a stříbrný diplom. Zlatý diplom náleží tomu, kdo zvolil nejbezpečnější cestu, tedy úplnou abstinenci od všech návykových látek (vyjma kávy a tabáku). Stříbrný diplom je pro ty (zejména léčené pro nealkoholové závislosti a gambling), kteří abstinují od drogy, na které byli závislí, nebo kteří zcela přestali hrát, byli-li na hře závislí, a současně jejich pití alkoholu je zcela společenské, nekomplikované, a jejich celkový život stabilizovaný.

V přihlášce ke sjezdu se vás mimo jiné ptáme, zda máte nárok na zlatý či stříbrný diplom.

Ubytování

Sjezd je jednodenní akcí, ale většina z vás, kteří přijíždíte z daleka, si bude muset zajistit ubytování. Při sjezdech si hosté zajišťují ubytování sami, zde je několik možných typů na ubytování v okolí.

Případně můžete kontaktovat naše sociální pracovnice (tel. 380 309 135 nebo prijem@cervenydvur.cz), které vám rády poradí.

Přihlášky ke sjezdu

Pozvánky ke sjezdu zasíláme poštou. Absolventů léčebny je mnoho, bohužel můžeme poslat pozvánky jen těm, kteří jsou s námi v posledních letech v kontaktu a jejichž adresy máme. Přibližně do 12. 7. by pozvánky již měly dorazit k vám. Zkuste prosím pro registraci využít přednostně tyto stránky a registrujte se zde.
Jestliže jste pozvánku nedostali, zkontaktujte se prosím s námi nebo se prostě také registrujte zde.
Prosím, doručte nám přihlášky ke sjezdu do 23. srpna 2019.

Prosíme také všechny, kteří sledujete naše webové stránky, abyste zkusili sami zkontaktovat své bývalé spolupacienty, o nichž víte, že abstinují, a nasměrovali je z důvodu sjezdu na nás.

Děti

Samozřejmě přijeďte s dětmi všeho věku!! Pokusíme se jim nabídnout program, který je (doufejme!) zabaví na celý den.

Sjezdový poplatek

Sjezdový poplatek činí 160 Kč (v ceně je zahrnut oběd a večeře). Studentský poplatek je poloviční, děti do 15 let jsou bez poplatku. Ti, co k nám jezdíte pravidelně, jistě zaznamenáváte, že sjezdový poplatek držíme dlouho na stejné úrovni. Chceme totiž, aby nikdo při návštěvě našeho sjezdu nebyl nadměrně limitován cenou.

Prosíme o uhrazení poplatku předem na účet (č. ú. 133241/0710, variabilní symbol 28609, uveďte prosím do specifického symbolu své rodné číslo nebo do textu své jméno) nebo při prezenci na místě. Jednodušší je samozřejmě uhradit poplatek na účet – zkrátí se tím fronta u prezence.

Neváhejte se zeptat na jakoukoli další informaci na kterémkoli telefonním čísle nebo kterékoli e-mailové adrese léčebny.

Těšíme se na setkání s vámi a vašimi blízkými!

Za tým Červeného Dvora

Prim. MUDr. Jiří Dvořáček, ředitel léčebny

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 zamyšlení nad “30. sjezd úspěšných pacientů léčebny”