Monthly Archives: Září 2016

2 posts

29. sjezd nám udělal radost

V pátek 9. září 2016 proběhl 29. sjezd úspěšných pacientů léčebny. Tentokrát jsme si připomněli 50 let léčebny. Účast na sjezdu byla rekordně vysoká – v průběhu dne se tu sešlo přes 840 lidí! Celý sjezdový den měl velmi příjemnou atmosféru, bylo velmi milé setkat se s bývalými pacienty, s jejich rodinami  a s rodinami současných pacientů. I když jsme se v týmu shodli, že se nám sjezd hodně líbil, ponecháme jeho hodnocení na vaše ohlasy, na popis sjezdu očima pacientů a na fotogalerii.

sjezd_20160909_19_32_48

Děkujeme všem, kteří přijeli, a taky všem, kteří sjezd pomohli připravit. Bylo to fajn! Na shledanou za 2 roky.

prim. dr. Jiří Dvořáček

Železný adiktolog 2016

V sobotu 13. srpna 2016 se pacienti a terapeuti PL Červený Dvůr zúčastnili letošního jubilejního –  pátého ročníku amatérského triatlonu Železný adiktolog, který se konal tradičně v Českých Budějovicích. Pořadatelem této akce je organizace Prevent99. Tento rok závodu předcházelo chladnější počasí a z toho důvodu musela být zkrácena plavecká trať z tradičních 500 m na polovinu. Teplota vody měla pouhých 16 stupňů celsia. To se na výkonu závodníků jistě projevilo.

Letos v barvách Červeného Dvora závodilo celkem 24 lidí. 16 z nich byli současní a 4 bývalí pacienti, z toho celkově 5 žen a tři členové terapeutického týmu, Jana a Luboš Březinovi a Vojtěch Nožička, který vyhrál 2 stříbrné medaile. Další stříbrnou medaili získala v hlavním závodě jedna bývalá pacientka (2.ve své kategorii) a jedna 3 členná štafeta pacientů z oddělení B získala bronz. Celkovým vítězem se stal student medicíny Martin Debnar (syn vedoucího výpravy).

FeA2016

Dalších 31 pacientů PL Červený Dvůr pomáhalo pořadatelům se zajištěním závodní trati, orientací závodníků na nepřehledných místech, podáváním vody na občerstvovačkách, hlášením časů,  apod. Všichni si užili hezký závod a zároveň pěkný den, který byl obohacen některými nezapomenutelnými zážitky. Např. jedna z pacientek dobíhala do cíle se svým synkem, který ji přijel s rodinou podpořit. Další, tentokrát bývalý pacient dobíhal k cíli s družkou a kočárkem.

Závod dokončili všichni v pořádku a pochvalovali si, že tak těžký závod zvládli. Klobouk dolů před některými z nich, když bez tréninku dokázali obstát v tak obtížném vytrvalostním závodě. V příštím roce se chystáme znovu!

Alexandr Debnar

Akce očima pacienta

Železný Adiktolog
(reportáž)

V sobotu 13.8.2016 se uskutečnil již už  V. ročník souboje sil žen a mužů v klasickém trojboji ,,Železný Adiktolog“,  jak už se tento trojboj nazývá . Má velmi krásnou atmosféru, kterou si vytváří sami účastníci a sportovci závodu. A nebylo tomu i tentokrát jinak! Číst dále